Beekse Bergen | online experience

De ultieme Afrikaanse beleving

Ontwikkeling Afrikaanse beleving 

Beekse Bergen is het Afrikaanse hart van Brabant bestaande uit het Safaripark, Speelland, een Vakantiepark met camping en het Event Center. Je kunt 1.500 wilde dieren in hun natuurlijke omgeving bewonderen en overnachten in gethematiseerde bungalows. Het thema ‘Afrika’ staat centraal in dit "Zoover award winnend" park. Opifer heeft de nieuwe online beleving ontwikkeld.

De vraag van Beekse Bergen

Ontwikkel een vernieuwde customer journey en online beleving waarin het thema ‘Afrika’ centraal staat. De verblijfsmogelijkheden moeten gekoppeld worden aan het reserveringssysteem.

De aanpak van Opifer

Na het opstellen van een projectteam, bestaande uit online specialisten van Opifer en Beekse Bergen, werd de vernieuwde visie in kaart gebracht. D.m.v. brainstormsessies, moadboards, persona’s, interviews en data heeft Opifer de wireframes ontwikkeld en getest. In samenwerking met Beekse Bergen is vervolgens het design gemaakt. Opifer heeft het geheel in een vernieuwd CMS ontwikkeld dat direct communiceert met het reserveringssysteem.

beeksebergen-nieuwe-website.jpeg

Wat is er vernieuwd aan BeekseBergen.nl?

Modern design met optimale weergave en flow op PC, tablet en mobiel
Uitgebreide weergave van zoek en boek met filtermogelijkheden
Klantinformatie wordt door de website onthouden
Vernieuwde koppeling/data-sync met reserveringssysteem
Geoptimaliseerd 'drag & drop' CMS voor gemakkelijk en efficiënt onderhoud

Een nieuwe beleving op een nieuw domein

Vakantiepark Beekse Bergen viel voorheen onder het label Libéma Vakantieparken. Onder dit label hoorde ook Vakantiepark Dierenbos thuis. Gezien de unieke beleving die beide parken uitstralen en de nieuw ontwikkelde strategie, is er voor gekozen de nieuwe vakantieparken websites op aparte domeinen te plaatsen. Naast beeksebergen.nl te vernieuwen, hebben wij ook dierenbos.nl ontwikkeld.

Van brainstorm naar design

Het project is gestart met diverse brainstormsessies waarin verschillende disciplines en specialisten van zowel Opifer als Beekse Bergen input hebben geleverd. Na het bepalen van de strategie, de analyse van alle data, interviews met klanten, ontwikkeling van moadboards en persona’s, is het eerste concept op papier gezet middels wireframes. Deze wireframes zijn uitvoerig getest en in samenwerking met de webdesigner van Beekse Bergen omgezet naar de nieuwe beleving.

wireframes.jpeg

Vernieuwde zoek en boek met koppeling reserveringssysteem

Om de bezoeker snel en eenvoudig de beschikbare verblijfsmogelijkheden te tonen, is de zoek en boek volledig vernieuwd:

  • Uitgebreide filtermogelijkheden
  • Direct info en foto's bekijken
  • Accommodaties met elkaar vergelijken 
  • Flexibele aankomsten tonen

Dit alles staat in directe verbinding met het reserveringssysteem en de snelheid van deze pagina is tot in detail geoptimaliseerd.

beeksebergen-zoek-en-boek.jpeg

Innovatief CMS voor Beekse Bergen

De vernieuwde website van Beekse Bergen is ontwikkeld in het gebruiksvriendelijke Opifer CMS. Pagina's en templates kunnen eenvoudig worden samengesteld middels de 'drag & drop' interface. Ook kan de layout op verschillende apparaten worden aangepast en geoptimaliseerd. O.a. het onderhoud, het maken van nieuwe landingspagina's en conversie-optimalisatie processen zijn nu snel en efficient door te voeren.

beeksebergen-innovatief-cms.jpeg

Optimale snelheid op alle apparaten

Het Opifer CMS is volledig geoptimaliseerd op gebruiksvriendelijkheid en snelheid. Omdat de snelheid van een website een rankingfactor is voor Google, gebruikt Opifer uitsluitend de nieuwste technieken. Het effect hiervan is duidelijk terug te zien in de scores die we terugkrijgen vanuit Google:

 

beeksebergen-snelheid.jpeg

Doe de test zelf via testmysite.thinkwithgoogle.com

Heeft jouw website tegenvallende scores? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Zelfde techniek, nieuwe stijling

Beekse Bergen en Vakantiepark Dierenbos zijn beiden onderdeel van Libéma; één van de grootste leisure concerns van Nederland. Omdat beide vakantieparken op hetzelfde reserveringssysteem zijn aangesloten hebben we de techniek van Beekse Bergen kunnen gebruiken voor de ontwikkeling van Dierenbos.nl.  

dierenbos-nieuwe-website.jpeg