Altrif Label | website en strategie

Al meer dan 25 jaar een toonaangevende naam op het gebied van etiketten.

Responsive website en marketing strategie

Altrif Label is één van de grotere drukkerijen als het gaat om zelfklevende etiketten. De vele drukvormen maken van Altrif Label een brede specialist waar snelheid, flexibiliteit en kwaliteit voorop staan. Opifer heeft een website optimalisatie plan ontwikkeld en doorgevoerd. 

De vraag van Altrif Label

Hoe kunnen wij onze nieuwe online marketing doelen behalen en een groei in online leads genereren?

De aanpak van Opifer

Na inventarisatie van persona's en customer journeys hebben we een conversiegerichte multi-device experience ontwikkeld en geïmplementeerd.

altrif-label-webdesign-2016.jpeg

Bij Altrif Label leverde onze oude website ons heel weinig op. Weinig traffic en nauwelijks leadgeneratie. Nadat we met Opifer een partnership zijn aangegaan genereerde we over het eerste half jaar 94% meer traffic en liefst 98% meer leads via onze vernieuwde website. Opifer heeft hierin een hele belangrijke rol gespeeld door ons vanaf het eerste moment bij te staan en van passend advies te voorzien. Nu levert onze website daadwerkelijk wat op.

Michael Janssens, marketeer zakelijke markt bij Altrif Label

Een nieuwe marketing strategie

Altrif Label heeft geïnvesteerd in een nieuwe marketing strategie wat o.a. resulteerde in een volledig nieuwe huisstijl en aangescherpte online doelen voor het komende jaar. In verschillende kennissessies hebben we persona's en customer journeys in kaart gebracht.

altrif-productpagina-2016.jpeg

Een passende online experience

Om met verschillende online marketing kanalen te kunnen starten, was een nieuwe online experience nodig die volledig aansluit bij de B2B doelgroep. Uitdagende online doelen, sterkere online aanwezigheid en nieuwe kansen benutten, hebben voor een nieuwe multi-device website gezorgd.

Je kunt nu gemakkelijk productinformatie bekijken en downloaden, in contact komen met een productspecialist en een demo etiket aanvragen via een geoptimaliseerd contactformulier. Tevens zijn e-mailmarketing en SEA (zoekmachine adverteren) ingezet voor extra leadgeneratie.

Nieuw CMS en migratie naar HTTPS

De vernieuwde website van Altrif Label is ontwikkeld in het Opifer CMS. Dit CMS kenmerkt zich door de gebruiksvriendelijke 'drag & drop' interface waarbij wijzingen in content en het onwikkelen van nieuwe landingspagina's snel en efficient kunnen gebeuren. 

Omdat een SSL certificaat een rankingfactor is binnen Google, hebben wij een migratie naar HTTPS geadviseerd en succesvol uitgevoerd.

altrif-nieuw-cms-2016.jpeg

Geoptimaliseerde website snelheid

Snelheid, innovatie en gebruiksvriendelijkheid zijn de belangrijkste elementen van het Opifer CMS. Hierdoor heeft Altrif Label een mooie optimalisatieslag gemaakt op het gebied van website snelheid. Aangezien dit een rankingfactor is binnen Google ligt er nu een goede fundering voor toekomstige SEO processen.

De scores van de website-test van Google:

altrif-seo-optimalisatie-snelheid.jpeg

Benieuwd wat het Opifer CMS jou kan bieden?
Neem contact op met één van onze specialisten >